четвъртък, 27 август 2009 г.

Памет българска

- Здравейте, уважаеми зрители на БНТ1. Вие сте с предаването, чиято цел е да повдигне и уголеми, и без това малкото и увиснало достойнство на българина - "Памет българска", или историята, така както ние си я спомняме. Днес на гости ни е едно наше момче, Щипянче - Цврко Пуцарски. Темата на днешното предаване е: "Българите - директни потомци на хомо сапиенс". Цврко, известен факт е, че българите са потомци на хомо сапиенс, но разбира се, това доскоро бе крито от нас от световните велики сили, които нямат сметка българите да знаят истината за своя произход и това, че българският народ е на повече от 100 000 години.
- Дефинитивно е така. А па я сметам дека бугарите може и да сме по-стари от хомо сапиенс и да сме директно произлезнували от хомо еректус.
- Да, има подобни изследвания на италиански антрополози, които обаче Фердинанд използва по погрешка като тоалетна хартия и завинаги са загубени. Все пак не мислиш ли, че ако сме директно произлезли от хомо еректус това ни поставя по-ниско в еволюционната стълбица спрямо другите народи?
- Дефинитивно не! Мислим дека сегашното не е важно, а кой има по-голема история.
- Да, всички мислим така. Време е да чуем един зрител. Ало?
- Ало? Кажете малко повече за следите, които българите сме оставили в световната история, та внука да чуе.
- Ами, господине, те са толкова много, че никой не ги знае... Ето например по последни проучвания Хенри Форд е бил потомък на български преселник, пътувал с викингските кораби акустирали в Северна Америка много преди Колумб, което на практика означава, че българите сме открили Америка и сме изобретили двигателя с вътрешно горене, поточната линия и т.н. Също така българите сме построили пирамидите, както и половината китайска стена, за да може Китай да се защитава от нас. Докато сме я строели пък сме им направили календара, измислили сме им йероглифите и сме им дръпнали очите. Освен това се знае, че лелинчото по съребрена линия на Джордж Вашингтон е от български произход и всъщност момчето не е било никакъв Джордж, а се казвал Георги Вашингтонов. Впоследствие, обаче, сръбско-гръцка клика променя всички документи, в които се споменава името му и той остава в историята като Джордж Вашингтон, макар на места да се среща и версия Георгос Вашингтонович. И още много, много знайни и незнайни подвизи на българската инженерна мисъл и силен геном се таят дълбоко в аналите на световната история.
И така, неусетно времето ни изтече. Цврко, благодаря ти за гостуването и пак заповядай. А, вие, уважаеми зрители, не забравяйте, че ако имате възможност непременно трябва да разкажете на всеки чужденец, който срещате, за славната ни история, защото всички по целия свят живо се интересуват от нея.

1 коментар:

  1. Аз смятам, че във всички предавания в национален ефир, при гост - чужденец - доказан Чикагски биомедик, италиански дизайнер, или пък полски фермер - трябва да има посрещане с хляб и сол и 20 минути жива народна музика (с цигански оркестър). "Панорама", "Сеизмограф" и "Вън от рая" не правят изключение. Това трябва да се разпореди със закон за запазване на националното културно наследство.

    ОтговорИзтриване