вторник, 25 август 2009 г.

Притчи за Спасителя

Из Светото писание на еко-активистите:

„...и яви се ангел в пушека от горящия свит лист и им каза: „Ще дойде на земята дете на цветята, заченато от Светата Раста. Ще се казва То Филип Триножки и ще спаси чедата Си от софийския смог и от доматите с пестициди.”, а те се ухилиха тъпо и си казаха: „Другия път не трябва да пушим и да ядем гъби едновременно...”

„...и роди се дете Филип, заченато от Светата Раста и расна То, за да спаси человечеството и да станат всички от зеленото братство и во век и веков да заживеят природосъобразно...”

„...и замина Филип Триножки в Париж да учи екология. И бе кръстен Той от Жан-Пиер Кръстител в тайнството на зеленото братство на бреговете на р.Сена, а подир туй се отправи и заживя 40 дена в гора в покрайните на Париж, затуй що нямаше пари да си вземе кваритра. По време на тоя Велик пост Му се яви Лукавия и Му каза: „Филипе, хапни си от тоя салам и си пийни Кола.”, а Спасителя му отвърна: „Не ща аз твоите изкушения, Лукави. Дорде съм жив не ща да помирисвам месо. Оня ден четох една книга за Будизма...”

„...и се завърна Филип Триножки в мръсната София и видя Той мацка с кецки да се е присвила на пейка пред НДК, а разярени скейтъри, растамани и етно-мацки я замеряха с хекчета. „Спрете!” извика Той и попита тълпата: „Защо съдите тая мацка с кецки тъй жестоко?” и отговори Му тълпата: „Казва, че е праведна, а ядеше дюнер и слушаше Преслава на мп3-ка!” и каза им целомъдрено Филип: „Нека тоз, който нивга не е ял месо с неизяснен произход и домат неизпасан от бръмбар, или не е пускал Планета дори веднъж от любопитство, нека той да хвърли първи хекчето...”

„...и събрало се бе множество в Тринога на етно-техно-транс парти, а учениците на Филип притеснено го попитаха: „Филипе, как ще заситим тълпата, като останаха само три коза и 2 гъби?”, а Филип само им се усмихна блажено и застана на набързо скованата еко-платформа от изгнили борови клони. И извика Той: „Елате чеда Мои да заситя глада ви.” И заприиждаха един по един софийските зелени братя и всеки си дръпваше от коза и си хапваше от гъбата, а те сякаш нивга не свършваха. И тъй Филип Триножки напуши тълпата само с три коза...”

„...и дойде веднъж в Тринога софийски еко-активист болен от страшна болест и каза: „Филипе, изцери ме, затуй що аз не мога да пуша коз без да се задавям и понякога повръщам.” А Филип само го попита: „Вярваш ли истински в зелената идея?”, а поклонникът каза: „Вярвам!” и Спасителя му отвърна: „Дръпни си сега!” и о, чудо той пушеше без да се задавя или да му става лошо...”

1 коментар:

  1. Всъщност друго казах...да си татуираме вълшебна мантра в името на истинските пролетни марули!

    ОтговорИзтриване